Alışveriş Merkezilerinin Esnaf Üzerindeki Etkisi

Odamız ile Silivri Kentsel Gelişim Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ilçe esnaflarını ilgilendiren proje, dün protokol üyelerine anlatıldı. 'Alışveriş Merkezilerinin Esnaf Üzerindeki Etkisi' başlığıyla yapılan toplantı için araştırma projesi geliştirildi. 3 bin esnaf üzerinde yapılacak anketler sayesinde rapor ortaya çıkarılacak. 'Alışveriş Merkezilerinin Esnaf Üzerindeki Etkisi' konulu araştırma projesi kapsamında bilgilendirme toplantısında Başkanımız Nuray KOÇER, şu ifadeleri kullandı; AVM'lerin esnaf üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için yaptığımız çalışma projesinin tanıtım toplantısına hoş geldiniz.

Esnafın kökü ahilik geleneğidir. Biz bu çalışma konusunda herkesten destek istiyoruz. Tarihten gelen bir ahiliğimiz var. Bize yakışan şekilde sorunlarımızı anlatır ve çözüm ararız. Şimdi bunu yapıyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile birlikte Kentsel Gelişim Derneği'nin araştırmalarıyla analizler yapılacak. Sorunları ortaya çıkarıp çözümü sunacağız. Bizler esnafların öncüsüyüz. Yenilikçi olmak zorundayız. Sorunlara çözüm bulma konusunda ilk adımı atıyoruz. Sorunları ele alarak, bilimsel veriler üzerinden işleme başlıyoruz. Desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.